

Danska Äppelskivor
Dansk klassiker. Recept på Danska äppelskivor som även kallas för Danska munkar. Magiskt goda munkar som görs i ett speciellt munkjärn. Servera dessa vackra munkar nygräddade med sylt.
Recept
• 100 g smör
• 5 dl vetemjöl
• 4 msk strösocker
• 1 tsk vaniljsocker
• 1 tsk kardemumma
• 5 tsk bakpulver
• 3 dl mjölk
• 3st Ägg (separerade)
• ½ citron (rivet citronskal)
Gör så här:
1. Smält smör och låt svalna något.
2. Blanda samman alla torra ingredienser.
3. Vispa ner mjölk, äggulor och smält smör samt rivet citronskal.
4. Vispa äggvitor till ett fast skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Hetta upp en munkpanna och pensla med lite smält smör.
6. Klicka i smet så att det nästan fyller fördjupningarna i järnet.
7. Snurra runt dem ett halvt varv och grädda vidare tills genomgräddade.
8. Lägg de färdiga äppleskivorna på ett uppläggningsfat, ej på varandra och
pudra över rikligt med florsocker.
Lycka till!
Nedanför har jag klistrat in min farmors orginalrecept:
* 200 g mjöl
* 3 dl mjölk
* 1 tsk strösocker
* 3 st ägg
* 1/4 tsk salt
* 20 g färsk jäst
Värm mjölken lite och blanda ner jästen först sedan resten av ingredienserna. Låt svälla ca 1tim. Klart för stekning i rånjärnet.
Se orginalreceptet nedan:


Kontakt
Att baka är underbart och sedan att få äta upp är en njutning
070-1660970