
Kalljästa ostfrallor med västerbottenost
Detta är helt vanliga ostfrallor med smakrik västerbotten ost. Välj själv ifall denna ost passar er, men det blir en rikare smak. Annars kan ni välja vilken standardost som helst.
Recept
¾ paket jäst
3 dl kallt vatten
1½ msk olja (ex. olivolja)
¾ dl riven västerbottensost
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
Garnering
västerbottensost
Gör så här
1. Smula ner jästen i en skål.
2. Tillsätt vattnet och lös upp jästen.
3. Ta i olja, ost och det mesta av mjölet.
4. Arbeta degen smidig och blank.
5. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare någon minut.
6. Dela i bitar och rulla till bullar.
7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa under duk i kylen över natten. Lägg över något så de inte blir torra på ovansidan. Jag brukar pensla väldigt lite på toppen på bollarna och lägga över plastfolie över plåten. Annars blir det problem att ta bort plastfoilen dagen efter.
3. Dagen efter: Sätt ugnen på 250°.
4. Ta fram frallorna. Strö på riven ost eller lägg en ostskiva på varje bulle.
5. Grädda i mitten av ugnen, ca 10–12 min.



Kontakt
Att baka är underbart och sedan att få äta upp är en njutning
070-1660970